KALCIFIT - hnojivo s vysokým obsahom vápnika

27,90 €
Skladom

KALCIFIT je úplne nové a svojím zložením jedinečné práškové vo vode rozpustné hnojivo s vysokým obsahom veľmi rýchlo dostupného vápnika (Ca-EDTA). Navyše je obohatené o prírodný stimulant na báze aloe vera, ktorý hnojivu dodáva množstvo prírodných látok vrátane rastových hormónov.

Detailné informácie

Podrobný popis

Objavte nové hnojivo, ktoré mení pravidlá hry v starostlivosti o rastliny!

Kombinácia vysoko vstrebateľného vápnika vo forme chelátu EDTA s prírodnou silou stimulantu na báze aloe vera. Toto duo zabezpečí rastlinám maximálny účinok pre zdravý rast a odolnosť.

Čo je KALCIFIT?

KALCIFIT je úplne nové a svojím zložením jedinečné práškové vo vode rozpustné hnojivo s vysokým obsahom veľmi rýchlo dostupného vápnika (Ca-EDTA). Navyše je obohatené o prírodný stimulant na báze aloe vera, ktorý hnojivu dodáva množstvo prírodných látok vrátane rastových hormónov.

Pre ktoré plodiny je KALCIFIT určený?

KALCIFIT ocenia najmä plodiny s vysokou potrebou vápnika (tzv. kalcifity), ako sú vinič, ovocné stromy, plodová a listová zelenina či drobné ovocie. Vďaka jedinečnej formulácii sa vápnik v rastlinách výborne vstrebáva, rýchlo sa transportuje do všetkých častí rastliny a posilňuje ju od koreňov a listov až po plody.
Okamžite dostupný vápnik ocenia aj všetky rastliny, ktoré sú počas vegetácie dlhodobo vystavené intenzívnemu suchu. V týchto obdobiach je príjem vápnika z pôdy výrazne obmedzený, preto je vhodné ho opakovane dodávať postrekom na list.

S čím konkrétne KALCIFIT pomôže vašim rastlinám?

Vďaka chelátovej forme dokáže KALCIFIT veľmi rýchlo doplniť potrebnú dávku vápnika. Tento prvok vytvára v rastlinách tzv. „vápnikové mostíky“, ktoré spevňujú bunkové steny (hrubšie listy, pevnejšia šupka), zvyšujú odolnosť rastlín a predlžujú trvanlivosť plodov po zbere.
Rastliny tak oveľa lepšie zvládnu extrémne teploty, vietor, sucho aj mráz.
Dostatok vápnika zabraňuje vzniku známych a častých fyziologických porúch, ako sú:

  • nekrózy koncov plodov (hnedé mäkké škvrny na konci plodov)

  • okrajové nekrózy vrcholových častí listov (časté pri šalátoch a čínskej kapuste)

  • chlorózy z nedostatku vápnika a neskôr odumieranie strapiny hrozna pri viniči (hnedofialové až čierne škvrny, vädnutie a usychanie celých hroznov)

  • horká škvrnitosť (pihovitosť – najmä pri veľkoplodých odrodách jabloní)

  • chrastavitosť

  • praskanie plodov

  • chlorotické škvrny na mladých listoch

  • opadávanie kvetov

  • lámanie stoniek

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola